Projekt "rastimo zajedno"

O PROJEKTU

Dječji vrtić „Maslačak” uključio se u dvogodišnji projekt za jačanje programa podrške roditeljstvu i obiteljima s djecom predškolske dobi u Međimurju Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno” provedbenog partnera UNICEF-a.

Projekt se provodi u okviru inicijative „Faza III: Testiranje jamstva za svako dijete u Hrvatskoj” uz sufinanciranje Europske komisije s ciljem da svako dijete u Europi s rizikom za siromaštvo ili društveno isključivanje ima pristup besplatnom zdravstvu, obrazovanju, ranoj brizi i obrazovanju, prikladnom smještaju i prehrani.

Jedna od projektnih aktivnosti je pružanje programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno” roditeljima djece rane i predškolske dobi dječjih vrtića širom Međimurja te je planirana i edukacija stručnjaka za njegovo provođenje.

EDUKACIJA DJELATNIKA DJEČJEG VRTIĆA „MASLAČAK”

Dječji vrtić „Maslačak” za voditelje radionica educirati će se edukacijskog-rehabilitatora Luku Mesarića, odgojiteljicu Željku Škvorc i odgojiteljicu Anitu Škvorc.

Svrha edukacije je ojačati znanja i vještine odgojitelja i stručnih suradnika za suradnju s roditeljima i za provedbu standardiziranog programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno” koji se uspješno provodi u preko 130 dječjih vrtića  diljem Hrvatske.

Po završetku edukacije naši će djelatnici postati licencirani voditelji radionica i time se uključiti u nacionalnu mrežu od preko 800 licenciranih voditelja programa „Rastimo zajedno” iz dječjih vrtića diljem Hrvatske, čime će im biti omogućeno i sudjelovanje na godišnjim konferencijama, supervizijskim susretima i drugim oblicima stručnog usavršavanja na nacionalnoj i županijskoj razini.

Djelatnici s edukacijama započinju 09.04.2021. godine.

RADIONICE ZA RODITELJE

Svrha radionica s roditeljima „Rastimo zajedno” je ojačati znanja i vještine roditelja djece rane i predškolske dobi.

Vrtić će organizirati jedanaest dvosatnih radionica koje će provoditi naši educirani voditelji. Na radionicama će sudjelovati 8-12 roditelja, a koristiti će se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti.

Grad web
Skip to content